Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy köcsög aludttej
  2008-05-23 23:05:14, péntek
 
  Aktualis 2008.05.21




Kép

Egy köcsög aludttej

Mottó :
"Gyurcsányi Magyarország = svéd adók, svájci árak, albán bérek és etióp életszinvonal ..."

Bár a világban sok érdekes és turistacsalogató látnivaló található, józan ésszel rég felmértem, hogy akkor sem tudnék mindenhová elutazni, ha véletlenűl százhúsz évvel ajándékozna meg a sors. De nem akarok panaszkodni, hiszen ( korábban ) módomban állt az átlagosnál is többet utazni, és egy tartalmas nyaralás megszervezése is könnyebb volt korábban, mint manapság. Még jól emlékszem azokra az időkre, amikor "meztelenseggű" kelet-európai sorstársaink utazási szokásai ( és lehetőségei ) alig-alig különböztek ( sőt ... ) a miénktől, bármelyik tengerpart sétányán ( pusztán szemrevételezéssel ) nagy pontossággal meg lehetett állapítani - ki, honnan érkezett. Ez volt a múlt, de mi a jelen ?

Miközben a csehek, szlovénok - újabban a szlovákok (!) lassan minden üdülőkörzetben szorosan felzárkóztak a németek, hollandok vagy az osztrákok mögé, az átlagmagyar már alig utazik. A pénzünkhöz képest szinte megfizethetetlenül drága lett a szállás, a benzin vagy az autópálya díjak, az egyéb extrákról már nem is beszélve. Egy szűkebb réteg ( aki - egyre jobban ? - megteheti ) inkább a drágább, egzotikus utakat választja - bármilyen hihetetlen, ebben a piaci szegmensben alig érzékelhető restrikció. Aztán van egy rohamosan szűkülő társadalmi réteg, akik még nem adták fel, és makacsul kitartanak a nyaralás gondolatánál. Nagy részük persze pontosan tudja, hogy a káposztának annyi ha jóllakik a kecske, de - legalább a látszat fenntartása, talán saját önbecsülésük okán - lehetőségeik határán is mindent elkövetnek azért, hogy életben tartsák a közelmúltból gyökeredző nosztalgikus illúzióikat. A harmadik csoport pedig azoké a nyomorgó millióké - beleértve a nyugdíjasok nyolcvan százalékát, akik már régóta nem terveznek semmit, hiszen puszta létfenntartásuk is maximálisan felemészti valamennyi anyagi és mentális forrásukat.

A mostani helyzet nem csak a súlyos gazdasági krízis, és a kormány által hevesen tagadott szociális válság miatt elviselhetetlen, sőt. A fenti bajok persze nagymértékben meghatározzák a mindennapok túlélési esélyeit, drasztikusan rontották ( rontják jelenleg is ) az amúgy is eladósodott, megélhetési válságban tömegesen vergődő magyarok életminőségét. Persze ha az ember minden energiáját felemészti a napi betevő kényszerű előteremtése - önhibáján kívűl, de hajlamossá válik arra, hogy a kialakult sokkállapot diagnosztizálása után csak egyfajta redukált túlélésre rendezkedjen be, miközben másoktól, rosszabb esetben kormánypárti politikusoktól várja helyzetének jobbra fordulását. Közülük kerülnek ki aztán sokan, akik nyomorúságos helyzetükben ( akár egy tál lencséért ) fogják ismét eladni a lelküket ( és a jövőjüket ), mert képtelenek felismerni a sorsukat befolyásoló fontosabb összefüggéseket. Természetesen nem lehet általánosítani, bár a tények makacs dolgok. Végeredményben itt mindenki csak azt kapta, amit megérdemelt : a politikában ritkák a fatális véletlenek.

Ez az ország kétszer egymás után ( tehát valószínűleg nem véletlenűl ) erre az istenverte kormánykoalícióra szavazott !

Csaltak, már hogyne csaltak volna, szinte tutira biztos. De mégis - a vörös szimpatizánsok tartósan sokan voltak, és az utóbbi időben mindig elegen. A "rendszerváltás" óta hordozzuk magunkban a kigyógyítatlan vírust, amelynek következtében napjaink súlyos gazdasági válsága csak láz, mégsem a betegség maga. Az ország pénzügyi mélyrepülésének kiteljesedése évek óta zajló komplex folyamat, és elsősorban azok felelőssége, akik szavazatukkal rendre politikai felhatalmazást adtak a javuló gazdasági és társadalmi folyamatok derékbatörésére, aztán a parlamenti ciklust is átívelő permanens pusztításra. Keserédes iróniával megállapíthatjuk, hogy Magyarországon tombol a többségi demokrácia, hiszen az "istenadta nép" ( sokadszor is ) egymásra talált választott ( és nyilván hőn szeretett ) vezetőivel. Ezen a tényen már az sem változtat sokat, hogy most legszívesebben visszacsinálna inkább mindent - már'ha tehetné. ( Nagy kérdés, vajon mi fog történni akkor, ha ismét kezébe veheti majd a sorsát ...? )

A bajoknak több forrása is van.

Jelenleg a legnyomasztóbb talán a társadalmi apátia. Az emberek belefásultak abba
( sokan, ha értik egyáltalán miről is van szó ... ), hogy a sajtó naponta főcímen hozza a hatalmi visszaélésekből adódó, egyre pofátlanabb kormányközeli panamákat - nopláne ha a legtöbb esetben azt látják, hogy soha, semminek nincs következménye. Rossz belegondolni, vajon mennyi korrupciós folyamat zajlik a "mélyben", ha ez látható a hatalom csúcsán ? Ráadásul úgy, hogy a kormányoldal - meggyőződésem szerint sok esetben a törvényes határokat súrolva, esetenként azokat talán át is lépve - mindent elkövet annak érdekében, hogy lehetőség szerint eltussolja, elhallgassa - ha pedig már "minden kötél szakad", legalább elbagatellizálja őket. Mára úgy megsokszorozódott a közéleti mocsok, hogy esetenként már a lakájmédia számára is kínos lenne a szervilis hallgatás.
Ez a társadalmi közöny egyértelműen az áporodott kádár-rendszer legfőbb hagyatéka, és halálos áfium a polgári demokráciára. Évtizedek teltek úgy ebben az országban, hogy a kommunista ideológiát elvető, önállóan - ne adj'Isten másként gondolkodó embert sohasem partnernek, hanem a szocializmus és a népköztársaság dekralált ellenségének tekintette a hatalom. Akkoriban legtöbb ember puszta
( egzisztenciális és fizikai ) félelemből, manapság - sajnos - leginkább tudatlanságból és/vagy lustaságból fordul el a sorsát alakító közélettől.

A másik ok a sokat emlegetett kettős mérce, amelyhez elválaszthatatlanul hozzátartozik az "írástudók" árulása. A suttogó propagandával ( originell bolsevik találmány ) vegyítve kiválóan alkalmas a másik oldal lejáratásra, a közvélemény (de)formálására és a másként gondolkodó többség (?) provokálására. Nem egy kihaló félben lévő műfaj, ezt a szociálliberális holdudvar a kilencvenes évek közepe óta egyfolytában bizonyítja. Sőt, 2002-ben azt is megtapasztaltuk, hogy ha mindezt egy alapvetően népszerű, könnyed műsorba csomagolja ( Heti Hetes ), kis túlzással akár kormányt buktatni is elég. Nem vagyok túl optimista, mert amíg a közszolgálati médiaegyensúly csak üres szólam, az országos csatornák továbbra is egy kottából, kórusban fogják harsogni a kenyéradó gazdájuk véleményét. Az előttünk álló két évben ráadásul ez méginkább így lesz, erre "garanciát" jelent a médiakuratóriumok
( kormánypárti-"ellenzéki" ) arányának megváltoztatására irányuló szocialista mesterkedés.

A harmadik fő ok szerintem a mentális igénytelenség. Jól látható, hogy ennek mesterséges fenntartása most "minden pénzt megér", egyben a jelenlegi kurzus egyik legfontosabb törekvése. Mert egy műveletlen, a közélet eseményeit csak felületesen megítélni képes és központilag könnyedén befolyásolható tömeg - amelynek ráadásul nincs ideje és lehetősége objektívan tájékozódni ( ismeretei többségét a bulvár-médiából szerzi ) - "aranyat ér" olyan vészterhes időkben, amikor csak valós tartalom nélküli, ámde totális patyomkin-kormányzás zajlik.

Időutazás a semmibe ...

Ha valódi nyaralásra mégsem ( vagy ezúttal sem ) futja, senki ne bánkódjon : szeretett pártunk és kormányunk olyan egzotikus időutazásban részesít bennünket, hogy arról kódulunk. A drasztikus reálbér és életszinvonal-csökkenésnek ( bár sokan hisznek benne ), természetesen még most sincs vége, sajnos ennél is lesz lejebb. Nem is kell 2010-ig várni ahhoz ( elegendő hozzá néhány drasztikus gázár-emelés még idén ), hogy a kisebbségi kormányzástól vergődő - de a hatalmához a végletekig görcsösen ragaszkodó - szocialisták visszarepítsék az országot a hetvenes évek közepe-végének megfelelő, a béka segge alatti életszinvonalra.

És az anderseni mesemondásnak sehol a vége : a legenda szerint a "dübörgő pannon puma" bezuhant a szakadékba, és megdöglött ( természetesen a "szemét liberálisok tehetnek mindenről" ), vagy kommunikációlag mégiscsak kiderül, hogy ezügyben is a fasiszta Fidesz a hunyó, esetleg a derék állat nem is létezett soha ...
De mit sem ér az áltudományos elemzés, ha milliók érzik a bőrükön, hogy alaposan átverték őket - miközben most is hazugság az illegitim kormány minden szava. Márpedig ez a tény könnyedén felülírhatja a legvadabb műbaloldali vész-forgatókönyveket és előzetes számításokat is. Egyszer talán még az is kiderül, hogy nem is olyan birkanép a magyar ... óh, dehogy. A birkát ugyanis etetni is kell, nem csak nyírni ész nélkül. Hamarosan választ kapunk arra az evolúciós dilemmára is, vajon a fejőstehén minőségileg magasabb szinten áll-e a birkánál ?
Szomorú kilátások : azért az elég nagy gáz, hogy miközben egyik kezükben nullásgéppel hadonászva akarják nyírni a népet, a másikkal a tőgyét szorongatva szivatják.
Előre szólok, ennek nagyon nem lesz jó vége, elvtársak !

A tejünk és türelmünk vészesen apad, és egyre jobban gerjedünk a vörös posztóra ...

Idióta


http://api01.extra.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: diagnosztizálása, turistacsalogató, szociálliberális, forgatókönyveket, elbagatellizálja, megállapíthatjuk, elviselhetetlen, mélyrepülésének, derékbatörésére, visszaélésekből, kommunikációlag, egzisztenciális, létfenntartásuk, megtapasztaltuk, összefüggéseket, életszinvonalra, népköztársaság, politikusoktól, végeredményben, felhatalmazást, visszarepítsék, legszívesebben, magyarországon, visszacsinálna, üdülőkörzetben, tudatlanságból, legnyomasztóbb, médiaegyensúly, rendszerváltás, befolyásolható, általánosítani, szimpatizánsok, kigyógyítatlan, meghatározzák, nagymértékben, meztelenseggű, köcsög aludttej, tartalmas nyaralás, osztrákok mögé, pénzünkhöz képest, benzin vagy, autópálya díjak, egyéb extrákról, szűkebb réteg, piaci szegmensben, rohamosan szűkülő, nyaralás gondolatánál, káposztának annyi, látszat fenntartása, közelmúltból gyökeredző, harmadik csoport, nyomorgó millióké, Gyurcsányi Magyarország, Heti Hetes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mai harmónia kártyám  Esti kép  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  Albert Einsteinről  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 21  Nagyi telefonál  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Alázat  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idő  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Gonosz démon-álarc  Alázat  Png cica  Alázat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png kislány  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyon különös  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Soha ne kedvezz...  Németh László tollából  Png lepke  Png csokor  Alázat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Elköszönt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Idő  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Alázat  Próbálj meg ...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png csokor  Nagyi telefonál  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png virág  Png nő  Jó éjszakát  A sors  képre írva  Radikális szeretet  Png ház 
Bejegyzés Címkék
köcsög aludttej, tartalmas nyaralás, osztrákok mögé, pénzünkhöz képest, benzin vagy, autópálya díjak, egyéb extrákról, szűkebb réteg, piaci szegmensben, rohamosan szűkülő, nyaralás gondolatánál, káposztának annyi, látszat fenntartása, közelmúltból gyökeredző, harmadik csoport, nyomorgó millióké, nyugdíjasok nyolcvan, mostani helyzet, súlyos gazdasági, kormány által, fenti bajok, mindennapok túlélési, ember minden, napi betevő, kialakult sokkállapot, sorsukat befolyásoló, tények makacs, politikában ritkák, fatális véletlenek, ország kétszer, istenverte kormánykoalícióra, vörös szimpatizánsok, utóbbi időben, kigyógyítatlan vírust, betegség maga, ország pénzügyi, javuló gazdasági, parlamenti ciklust, többségi demokrácia, bajoknak több, legnyomasztóbb talán, társadalmi apátia, emberek belefásultak, sajtó naponta, hatalmi visszaélésekből, legtöbb esetben, hatalom csúcsán, törvényes határokat, közéleti mocsok, lakájmédia számára, szervilis hallgatás, társadalmi közöny, áporodott kádár-rendszer, polgári demokráciára, kommunista ideológiát, népköztársaság dekralált, sorsát alakító, sokat emlegetett, suttogó propagandával, másik oldal, másként gondolkodó, kihaló félben, szociálliberális holdudvar, kilencvenes évek, alapvetően népszerű, közszolgálati médiaegyensúly, országos csatornák, kenyéradó gazdájuk, előttünk álló, mentális igénytelenség, jelenlegi kurzus, közélet eseményeit, bulvár-médiából szerzi, drasztikus reálbér, kisebbségi kormányzástól, végletekig görcsösen, hetvenes évek, béka segge, anderseni mesemondásnak, legenda szerint, fasiszta Fidesz, derék állat, áltudományos elemzés, illegitim kormány, tény könnyedén, legvadabb műbaloldali, birkát ugyanis, evolúciós dilemmára, fejőstehén minőségileg, elég nagy, tőgyét szorongatva, vörös posztóra, diagnosztizálása, turistacsalogató, szociálliberális, forgatókönyveket, elbagatellizálja, megállapíthatjuk, elviselhetetlen, mélyrepülésének, derékbatörésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.